.

Мишелин пилот спорт A S 3+ 285 30- y гума

Мишелин пилот спорт A S 3+ 285 30- y гума

DEN 3.00

Достапност
Достапно за нарачка

Michelin Pilot Sport A/S 3+ ZP е перформанси и високи перформанси, цела сезонска гума произведена за патнички возила и SUV .. Гумата е дизајнирана со рамна технологија на Мишелин, која ги зајакнува страничните страни на моделот. Оваа технологија им овозможува на гумата да ја издржи тежината на возилото и нејзините патници во случај на загуба на притисок на воздухот. Посилните странични allидови овозможуваат ограничените привремени перформанси на гумата откако притисокот на воздухот ја напушта гумата. Во вакви случаи, гумата може да се вози на 50 милји до брзината од 50 км на час. На овој начин, возачот не е заробен на страната на патот, но тие можат безбедно да пристигнат на локација близу до да ја поправат или променат гумата. Овие гуми не можат да се користат заедно со не-рамни рамни модели .. Гумата беше произведена со употреба на соединение за сончогледово масло од силика, збогатено со соединение Хелио+ гума. Ова соединение за гуми обезбедува одлична суво, влажно и зимско влечење на временските услови и значително ја подобрува способноста за зафаќање на зимскиот временски пат. Соединението на сончогледово масло го зголемува зимското време (снег и мраз) зафат во споредба со моделот на гуми на пилот спортот A/S 3. Асиметричната шема на шара, исто така, одржува постојан контакт со патот благодарение на променливиот контакт печ 3.0, нудејќи побезбедна можност за возење во текот на целата година .. Променливата контакт -лепенка 3.0 исто така промовира подолг живот на шарите. Спречува да се формира неправилно абење низ областа на шарите. Ова се постигнува бидејќи технологијата промовира оптимизиран отпад од гуми што подеднакво го шири притисокот на возењето низ областа на шарите. Дури и распределбата на силите на забрзување, свиоци и сопирање спречува неправилно носење на шарите и го продолжува животниот век на гумата. Бидејќи моделот има подолг животен век, неговата употребливост е исто така зголемена .. Соединението за гуми со силика, ја зголемува способноста за сопирање. Ова соединение беше изведено од искуствата на Мишелин собрани на трката од 24 часа на Ле Ман. Соединението нанесено со силика ја шири силата на сопирање низ стапалото на гумите и создава триење во моментот на сопирање за да го скрати растојанието за сопирање. Моделот исто така има одлична способност и моќ на свиоци. Блокот на шарата на рамото има повеќе гумено соединение кое обезбедува дополнителни рабови за гризење на гумата за време на свиоци и маневрирање. Побезбедното сопирање и засиленото прицврстување на аголот ја извршуваат можноста за извршување на гумите .. Вкупната технологија за перформанси се користеше во производството на пилот спортот A/S 3+ ZP. Гумата комбинира безбедност во текот на целата година, издржливост на голема брзина и извонредна ефикасност на горивото без да ја изгуби својата одлична способност за извршување на голема брзина. На овој начин, гумата е безбедна за употреба во цела година, ја одржува својата оптимална форма на гуми и ја намалува потрошувачката на гориво, сè додека му дозволува на возилото да настапи во најголема можност. Цело време влечење. Подолг траен живот. Пократко растојание за сопирање. Извршете модел на рамни гуми. Изведба на голема брзина. Црниот страничен wallид.

Спецификацијата