.

Bridgestone Blizzak WS 245 50- H гума

Bridgestone Blizzak WS 245 50- H гума

DEN 3.33

Достапност
Достапно за нарачка

Bridgestone Blizzak WS90 е турнеја, зимска гума направена за патнички возила и SUV .. Гумата ја зголемува зимската временска влечење со употреба на трајно зимско соединение и детален дизајн на шара. Моделот на шара има поставување на цик-цак со висока густина на стабилизираните елементи на шарите и деталното поставување на жлебот и изрез, работат заедно за цврсто да ги зафатат условите на површината на мразот и снегот покриени со снегот. Мулти-клеточното соединение со силициумските елементи е најдоброто зимско соединение на Бриџстон, кое ја одржува флексибилноста на гумените елементи во разноврсни температури. Оваа комбинација им овозможува на гумата безбедно да настапува во најтешките зимски услови, без употреба на столпчиња. Поставувањето на околината и страничното поставување на грлото на шарата, исто така, им овозможува на гумата активно да спречи хидропланирање. Како резултат, гумата може безбедно да настапи во груби зимски услови, што ја заработи гумата на својот симбол на три планински врв и снегулка .. Моделот го користи својот идеален дизајн на шара и рамен отпечаток за значително да ја надогради контролата. Рамниот отпечаток и континуираното централно ребро на шарите го одржуваат контакт со површината во текот на перформансите на гумите. На овој начин, моделот е во состојба значително да го подобри времето на одговор на управувачот и точноста на командите на возачот, додека структурата е обезбедена против притисокот на возењето што влијае на моделот. Стабилизираната поставеност на блокот на рамената со деталното поставување на сипирање ја зголемува способноста и моќта на свиоци. Тие обезбедуваат дополнителни рабови за гризење со цел цврсто да ја зафатат површината на патот и да го одржат контакт со површината за време на маневрирањето на моделот. Шемата со висока густина на дизајнот на шарите и шемата на блок-работ создава триење помеѓу гумата и површината на патот. Како резултат, гумата е во состојба значително да го намали растојанието за сопирање, дури и на мраз и снег. Ова обезбедува подобра контрола на возачот над возилото .. Blizzak WS90 промовира продолжена употребливост. Стабилизираната шема на блок на шарите по должината на пределот на шарата избегнува флексирање на шара. Флексирањето на шара генерира непотребно триење, што ја забрзува стапката на абење на гумата. Ова му овозможува на шарата рамномерно да го дистрибуира притисокот на возењето по должината на подрачјето на шарите. Ова му овозможува на моделот активно да се спротивстави на предвремено и неправилни формации на абење низ целата област на шарите, во голема мерка издолжувајќи го животот на услугата. Од друга страна, шарата има и специјални платформи за снег. Овие визуелно претставуваат кога зимското време на влечење на гумите ќе се истроши. Тие покажуваат кога мулти-клеточното зимско соединение ќе се истроши и кога гумата ќе ја изгуби својата посилна зимска влечење. Ова осигурува дека гумите се менуваат во правилно време и тие не се управувани во зимски услови кога нивната зимска влечење е веќе истрошена. Зимско време влечење. Подобрена контрола. Подолг траен животен век зима. Подолг траен живот. Зимска гума направена за патнички возила и SUV. Црниот страничен wallид.

Спецификацијата